Nieuws

Philip Milanov, Hans Van Alpen en Jolien Boumkwo op 1 mei meeting

Foto: Tomas Sisk

Er zullen drie Belgische recordhouders deelnemen aan de Prijzenmeeting op 1 mei.

Onze Prijzenmeeting op 1 mei is door de jaren heen uitgegroeid tot een klassieker onder de voorjaarsmeetings. Deze editie is speciaal. De club viert een heel jaar lang haar vijftigjarig bestaan en de Prijzenmeeting vindt voor de tiende keer plaats. Era Renomar is voor het eerst hoofdsponsor. Na een jaar in Tongerlo, is het terug in Herentals te doen.

Dat zijn genoeg redenen om iets extra te bieden aan de toeschouwers. We wilden een klinkende naam op de startlijst en het zijn er meer dan één geworden. Ondanks de sterke focus van de Belgische topatleten op de Olympische Spelen in Rio in augustus dit jaar, konden we Philip Milanov en Hans Van Alphen overtuigen deel te nemen aan de Prijzenmeeting.

Philip Milanov komt warmdraaien voor de meeting in Doha twee dagen later. Tot voor kort konden we ervanuit gaan dat Belgen niet op het hoogste niveau zouden meedraaien in de werpnummers. De 25-jarige Milanov bracht daar verandering in door vorig jaar de Diamond League in Londen te winnen. Zijn beste worp, het huidige Belgisch record van 66m90, presteerde hij wanneer hij die moest presteren: in de finale van het wereldkampioenschap in Peking, met de zilveren plak tot gevolg. Deze zomer in Rio is hij een van de weinige Belgische medaillekandidaten.

Hans Van Alphen was in 2007 de eerste Belg in de geschiedenis om meer dan 8000 punten te verzamelen op een tienkamp. Tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 verplichtte een blessure hem de strijd te staken. De daaropvolgende jaren verbeterde Van Alpen zich systematisch om in 2012 een absoluut topjaar te kennen. Hij won de prestigieuze tienkamp in Götzis met maar liefst 8519 punten, nog steeds het Belgisch record. 
Op de Olympische Spelen in London was hij tot de voorlaatste discipline in de running voor brons om uiteindelijk als vierde te eindigen. Het Belgische kijkerspubliek leefde mee en de tweevoudige Gouden Spike zorgde voor een sterk toegenomen aandacht en bewondering voor de totaalatleten van de tienkamp.
Van Alphen zal pas later beslissen aan welke proeven hij deelneemt op onze meeting, maar we zijn alvast trots een schakeltje in zijn weg naar Rio te zijn.

De Era Renomar Prijzenmeeting zit goed in zijn vel. We weten wat we te bieden hebben en wat we niet te bieden hebben.  Zoek niet naar internationale topduels (hoewel er ook een tiental Nederlandse deelnemers zijn) of dé prestatie van het seizoen. De Prijzenmeeting is voor velen de eerste wedstrijd van het seizoen en we wensen hen toe dat ze zich doorheen het seizoen nog verbeteren. Voor een groot deel van de profatleten valt 1 mei zelfs überhaupt te vroeg om al aan wedstrijden te doen.

Hoe heeft de meeting dan haar positieve imago opgebouwd?
Veel jonge atleten, die in de winter weer wat sterker werden, grijpen de meeting aan om al meteen hun oude persoonlijk record te verpulveren. Een voorbeeld hiervan is Pieter-Jan Hannes, die in Herentals enkele jaren geleden ontbolsterde op de 3000 meter.
Daarnaast is er de jaarlijkse limietenjacht, meestal voor Europese of wereldkampioenschappen in de jeugdcategorieën. Wie op 1 mei al zijn limiet loopt, is gerust voor de rest van het seizoen. Vorig jaar switchten we van 3000m naar 5000m om Louise Carton, met succes, een kans te bieden haar limiet voor het Europees kampioenschap alle categorieën te lopen. Stijn Baeten dwong bij ons ooit zijn eerste internationale selectie af.  Zij zijn slechts twee van de atleten die hier doorheen de jaren op onze meeting in slaagden.
Middellange afstandslopers van elk niveau appreciëren het dat we er een erezaak van maken elke reeks een gepaste tempomaker te bieden. Onze eigen toppers Sofie Van Accom en Tom Van Rooy nemen de 3000 voor hun rekening. Voor de 800 strikten we Sofie Lauwers en Arnaud Froidmont. Onze meeting staat ook garant voor een ruim deelnemersveld, zodat iedereen zich kan optrekken aan atleten met gelijkaardige capaciteiten.
De werpnummers zijn dan weer interessant omdat er steeds een groot deel van de nationale top aanwezig is. Twee jaar geleden brak Jolien Boumkwo op 1 mei het Belgisch record hamerslingeren en zij zal er ook dit jaar weer bij zijn.
Tenslotte vermelden we graag dat atleten en supporters verwend worden door een ervaren organisatie met vele toegewijde helpers, het beste materiaal qua tijdsregistratie en scoreborden en een groene, sfeervolle omgeving.

Naast de klassiekers, keert de 300m dit jaar terug op het programma. Zo bieden we een kans aan de mannen en vrouwen van de baanronden om hun seizoen op gang te trekken. Ook de polsstokspringers kunnen hun kunsten tonen. 

De g-atleten vinden ondertussen vlot de weg naar onze meeting, met een aparte 100m-wedstrijd.

De inschrijvingen staan nog open tot zondag, maar het ziet ernaar uit dat het weer een mooie meeting wordt.

De namiddag start om 13u met een jeugdmeeting. Om 15u30 slingeren de mannen van de hamer de Prijzenmeeting op gang. Vanaf 16u30 beginnen de loopwedstrijden en een heel aantal andere kampnummers. Atleten die willen deelnemen moeten zich vooraf inschrijven. Dit geldt niet voor de 100m voor g-atleten.

gepost door guido op 22-4-2016

Jongens overtuigend naar de finale!
Met 5 overwinningen en talrijke zeer dichte ereplaatsen waren de pupillen en miniemen van AC Herentals duidelijk de besten tijdens de schiftingen van de Beker van Vlaanderen in Beveren.
Het verschil in de eindstand bedroeg 27,5 punten met de tweede, Olse Merksem.
De overwinningen waren voor:
-Robbe Torfs:              80m miniemen(10"62)
-Oliver Garner:            300m miniemen(42"65)
-Robbe Torfs:              80horden miniemen(12"69)
-Lucas Vercaeren:       Ver miniemen(4m38 )
-4x80 miniemen(43"05): Oliver Garner-Tijs Bruyns-Wout Vanooteghem-Robbe Torfs
Tweede plaatsen:
-Lucas Van den Broeck:  60m pupillen(8"85)
-Arthur Engelen:             Hoog pupillen(1m30)
-Wout Vanooteghem:      Hoog miniemen(1m51)
-4x60 pupillen(36"36): Ward Hoefkens-Kyano Suetens-Lucas Van den Broeck-Arthur Engelen
Derde plaatsen:
-Wout Vanooteghem:      150m miniemen(20"94)
-Senne Van Gelder:         Speer miniemen(27m61)
-Kyano Suetens:              Hockeybal pupillen(32m61)
-Kyano Suetens:              Kogel pupillen(7m86)

Onze jongens mogen 10 september noteren in hun agenda want dan heeft de finale plaats in St.Niklaas.

gepost door herman op 17-4-2016

Pup-Min meisjes net geen finale!
Onze pupillen en miniemen meisjes beten de spits af van het interclubgebeuren. Ze moesten daarvooor naar het Netestadion in Lier.
Het was er maar frisjes maar gelukkig kon men zich opwarmen aan de prestaties van onze meisjes. Spijtig genoeg waren er twee clubs(Lyra en Duffel) die een sterker team hadden, zodat we de finale in september net niet gehaald hebben.
Kjersti Marien won de meeste punten met een zege in het hoogspringen en een derde plaats in het verspringen bij de miniemen.
Pupil Remone Van De Velde was de op één na beste in het hoogspringen.
Ook onze kogelstoters kwamen sterk voor de dag. Bij de pupillen legde Kirsten Vleugels beslag op de tweede plaats. Laura Van Aelten deed het even goed bij de miniemen.
Met twee persoonlijke records eindigde miniem Mein Gevers ook zeer dicht op de 300 en het verspringen.
Ook een PR en derde plaats vooor Lani Herremans in het speerwerpen bij de miniemen.

gepost door herman op 17-4-2016

Lessenreeks Start-to-Run te Lille
Atletiekclub Lille, afdeling van ACHL,  is deze week gestart met de tiende cursus start to run op de piste van Sportcentrum Balsakker. Gedurende tien tot twaalf weken geven zij  3x per week begeleiding om tegen het einde een afstand van 5km zonder problemen te lopen.
Maandag 18 april, info en laatste mogelijkheid tot inschrijven om 18u30 gevolgd door de vierde les.
Volgende les woensdag 20 april om 19u
Volgende les vrijdag 22 april om 19u
Eventuele veranderingen van dagen en/of uren zullen tijdig beschikbaar zijn via de website van AC Lille  of iemand van de trainers.
Meer info :  0497 57 31 18 (Luc Lauwers)
Wie kan deelnemen aan start to run ?
Iedereen is geschikt om te joggen, het is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico's zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.
Deelname ?
Inschrijven kan voor de prijs van 25 € (u bent dan lid van AC Lille tot 1 november verzekering inbegrepen), er zijn verschillende ziekenfondsen die een tussenkomst voorzien van 15 €.

gepost door guido op 15-4-2016

Clubrecord voor Lauranne Van Hooghten en Julien Van Gansen
Op de open meeting in Turnhout heeft scholier Lauranne Van Hooghten haar eigen clubrecord speerwerpen verbeterd.
De nieuwe afstand bedraagt 37m86. Vorig record bedroeg 36m72.
Tijdens dezelfde organisatie verbeterde Julien Van Gansen het clubrecord hamerslingeren in de categorie M60.
Het nieuwe record bedraagt 26m95. Het vorige record stond op naam van Albert Wuyts met 25m10.

gepost door herman op 13-4-2016

7e Westerlose jeugdmeeting
Het was een Herentals onderonsje op de meeting in Tongerlo.
De winnaars van de individuele proeven:
Ben D:   60:                Daria Auwers(10"54)
              Ver:              Daria Auwers(3m20)
              Hockeybal:   Amber Willepenninckx(27m10)
Pup D:   60:                Noor Vermeiren(9"52)
              Hoog:           Remone Van de Velde(1m30)
              Kogel:          Kirsten Vleugels(6m97)
Min D:    80:               Kjersti Mariën(11"50)
              Ver:              Kjersti Mariën(4m40)
              Kogel:          Laura Van Aelten(9"02)
              Speer:          Lani Herremans(21m16)
Ben H:    60:               Rhune Fransen(9"90)
               Ver:              Rhune Fransen(3m60)
               Hockeybal:   Hidde de Ridder(22m80)
Pup H:    60:               Lucas Van den Broeck(9"20)
               Hoog:          Arthur Engelen(1m15)
               Kogel:         Kyano Suetens(7m89)
Min H:     Ver:             Wout Vanooteghem(4m62)
               Kogel:         Wout Vanooteghem(8m69)
               Speer:         Wout Vanooteghem(28m34)

gepost door herman op 12-4-2016

BK 10000 gaat door in Duffel op 7 mei !
Voor de atleten die wensen deel te nemen aan het BK 10000m: deze gaat door in Duffel op 7 mei.
De inschrijvingen moeten tegen 21 april verstuurd worden naar: hermanvandenschoor@hotmail.com

gepost door herman op 5-4-2016

Halve marathon:Twee provinciale kampioenen
Op het provinciaal kampioenschap in Lier behaalden 2 ACHL-masters een titel op de halve marathon.
Jan Van Leuffelen was de beste bij de M45 en Christa Van Peer bij de W55.
De uitslagen van de ACHL-deelnemers:
M40:  2e : Benny Glassée        1u44'14"
M45:  1e : Jan Van Leuffelen   1u24'41"
M50:  2e : Leo Smets               1u18'42"
          5e : Frankie Leus            1u25'47"
          8e : Jozef Van Herck       1u40'22"
M55:  2e : Erik Raeymakers       1u42'09"
W55:  1e : Christa Van Peer      1u39'12"

gepost door herman op 31-3-2016

Winderige paaseierenmeeting
De stevige wind bezorgde de atleten op de paaseieremeeting heel wat hinder bij het uitvoeren van hun loop- en kampnummers.
Gelukkig bleven we gespaard van de voorspelde regenbuien.
Voor AC Herentals wonnen volgende atleten hun proef:
Ben H:  60m:         Thorben Hermans(10"74)
             600m:       Hidde De Ridder(2'16"76)
             Kogel:       Hidde De Ridder(6m94)
             Ver:            Arne Smeyers(3m14)
Pup H:  1000m:      Arthur Engelen(3'36"54)
             Ver:            Arthur Engelen(3m84)
Min H:   80horden:  Joren Buyens(15"86)
             Kogel:        Jonathan Claes(7m80)
Ben D:  600m:        Daria Auwers(2'17"09)
             Ver:            Amber Willepenninckx(3m24)
             Kogel:        Amber Willepenninckx(8m59)
Pup D:   60horden:  Zita Daniëls(12"25)
             Hockey:       Remone Van De Velde(23m25)
Min D:   80m:          Lotte Poriau(11"82)
             1000m:      Jaane De Kort(3'32"09)
             Hoog:         Lore Megens(1m25)
             Speer:        Lani Herremans(20m63)

gepost door herman op 29-3-2016

Opname "Wat Als ?" bijwonen ?
Productiehuis Shelter plant een opname van het programma 'Wat Als ?' op de ijspiste van Herentals.
Ze zijn op zoek naar 130 figuranten.(als toeschouwer bij een schaatsvoorstelling)
Er wordt opgenomen op woensdag 6 april van 19u00 tot 23u00.

Zin om mee te doen?
Stuur voor woensdag 30 maart een mailtje naar:  hermanvandenschoor@hotmail.com.
met opgave van de namen van de personen die wensen te komen.

Alleen antwoorden als je echt aanwezig kan zijn (denk er aan: het is tijdens de stage in Lommel)

gepost door herman op 24-3-2016


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169-